Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 20:36

Eurovision 2022: Αναστάτωση στην πρόβα της Σουηδίας - Χτύπησε ρεύμα την τραγουδίστρια πάνω στη σκηνή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ανησυχία προκλήθηκε στο Τορίνο κατά τη διάρκεια μιας από τις πρόβες για τη φετινή Eurovision. Oι προετοιμασίες μπορεί να είναι συστηματικές, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν ακόμα πολλά.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα όσα έγιναν επί σκηνής με την αποστολή της Σουηδίας. Την ώρα που η Cornelia έκανε πρόβα το τραγούδι της, την χτύπησε… το ρεύμα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, και το περιστατικό μάλλον συνδέεται με το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε ένα vintage μικρόφωνο με καλώδιο. Επίσης, πριν την χτυπήσει το ρεύμα είχε αναγκαστεί να πει το τραγούδι της πέντε φορές αντί για τρεις γιατί δεν μπορούσε να ακούσει τη φωνή της.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν την Τρίτη 10 και την Πέμπτη 12 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 14 του μήνα. Τα προβλήματα όμως όπως φαίνεται πολλά, όπως ο ήλιος, που έχει τοποθετηθεί στη σκηνή και δεν λειτουργεί, αναγκάζοντας τις αποστολές να αλλάξουν το στήσιμό τους στη σκηνή.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 19:28

Σχετικά Άρθρα

  • Ανδρομάχη: Τρολάρει τον εαυτό της στο TikTok για τον αποκλεισμό της στη Eurovision
    Ανδρομάχη: Τρολάρει τον εαυτό της στο TikTok για τον αποκλεισμό της στη Eurovision

    «Όταν οι φίλοι σου σ’ έχουν παίξει να περάσεις στον τελικό κι εσύ τους πας κουβά», έγραψε στη δημοσίευσή της - Δείτε το χιουμοριστικό βίντεό της στο Tik Tok

    Η Ανδρομάχη εκπροσώπησε την Κύπρο στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Ela», αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.
    Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να την έχει επηρεάσει καθόλου, ούτε την ψυχολογία της, ούτε και το χιούμορ της.
    Η τραγουδίστρια είναι αρκετά ενεργή στα social media και στην πρόσφατη ανάρτησή της στο TikTok, ανέβασε ένα βίντεο που… τρολάρει τον αποκλεισμό της από τον μουσικό διαγωνισμό.
    Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, η Ανδρομάχη ανέβασε ένα βίντεο, όπου χορεύει το τραγούδι της Πέπης Τσεσμελή «Μπότες». Το κείμενο που συνοδεύει τη δημοσίευσή της γράφει: «Pov: Όταν όλοι οι φίλοι σου σ’ έχουν παίξει να περάσεις τελικός στην Eurovision κι εσύ τους πας κουβά».

    Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok
    //www.tiktok.com/@andromache_dim/video/7099525144669998341" data-video-id="7099525144669998341" style="max-width: 605px;min-width: 325px;">
    //www.tiktok.com/@andromache_dim" rel="noopener">@andromache_dim Καλά πήγε αυτό🤣❤️‍🔥🌟 #joking #eurovision2022 #andromache #ela #thankyou #liveyou #fy #fypage #mpesfypgamw #tiktok #truestory ♬ πρωτότυπος ήχος - greek__singers
    Υπενθυμίζεται, ότι κατά την επιστροφή της Ανδρομάχης στο αεροδρόμιο, μετά τον αποκλεισμό της κυπριακής συμμετοχής, ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις της:

    «Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, πάρα πολύ γεμάτη! Θα το ξανακάναμε 100 φορές και είμαστε πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενοι», ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι δεν πέρασε στον τελικό:

    «Δεν μπορώ να γνωρίζω αυτή τη στιγμή τι έφταιξε και δεν περάσαμε στον τελικό. Θα κάτσουμε και θα μελετήσουμε το υλικό που έχουμε για να δούμε τις αδυναμίες μας και τι πρέπει να διορθώσουμε. Από κει και πέρα θα κινηθούμε ανάλογα. Είμαι ικανοποιημένη όμως γιατί αυτό το πράγμα δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αν δεν ανέβεις σε αυτή τη σκηνή. Εννοείται πως θα ξαναπήγαινα».

    Η ίδια αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι: «Τα αρνητικά σχόλια με δυναμώνουν γενικά στη ζωή μου, δεν με ρίχνουν, άρα καλό μου κάνουν γιατί στο κάτω κάτω ο κόσμος είναι αυτός που μας ακούει και τον λαμβάνω πάντα υπόψιν. Τα αρνητικά σχόλια λοιπόν είναι προς όφελος μου» και πρόσθεσε:

    «Το αν είχα τις δύσκολές μου μέρες, που ειπώθηκε, είναι δικό μου θέμα νομίζω, όλα καλά. Δεν έχω κάτι να πω. Ο καθένας έχει την άποψη του, ο καθένας έχει το αυτί του και είναι σεβαστό».

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Alessandro Di Marco
  • Eurovision 2022: Ακυρώθηκαν οι βαθμολογίες έξι επιτροπών - Η ανακοίνωση
    Eurovision 2022: Ακυρώθηκαν οι βαθμολογίες έξι επιτροπών - Η ανακοίνωση

    Αφαιρέθηκαν οι ψήφοι έξι χωρών, λόγω της πρωτοφανούς φύσης της παρατυπίας που εντοπίστηκε στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovisιon 2022.

    Παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας εντόπισε ο ανεξάρτητος πανευρωπαϊκός εταίρος ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης (EBU) στις ψηφοφορίες της κριτικής επιτροπής έξι χωρών που συμμετείχαν στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovisιon 2022, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (14/5)

    Πρόκειται για τα κράτη: Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο. Οι τρεις από τις 6 χώρες στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision.

    Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της EBU, η ακεραιότητα της ψηφοφορίας, τόσο από τις εθνικές κριτικές επιτροπές σε κάθε χώρα, όσο και από τους θεατές που ψηφίζουν μέσω τηλεφώνου ή SMS, είναι απαραίτητη για την επιτυχία της εκπομπής. Είναι καθήκον της EBU προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τουλάχιστον και τους 40 συμμετέχοντες δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, να διασφαλίσουν ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα έγκυρο αποτέλεσμα στο τέλος κάθε Ζωντανής Εκπομπής. Οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων λαμβάνεται κατά συνέπεια πολύ σοβαρά.

    Στον Δεύτερο Ημιτελικό, παρατηρήθηκε ότι τέσσερις από τις έξι κριτικές επιτροπές, έβαλαν όλες πέντε από τις άλλες χώρες στο Top Five τους (λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους). Μία κριτική επιτροπή ψήφισε για τις ίδιες πέντε χώρες στο Top 6 τους και η τελευταία από τις έξι κριτικές επιτροπές έβαλε τέσσερις από τις άλλες στο Top 4 και την πέμπτη στο Top 7 τους. Τέσσερις από τις έξι έλαβαν τουλάχιστον ένα σετ 12 πόντων που είναι το μέγιστο που μπορεί να απονεμηθεί.

    Το εν λόγω μοτίβο εντοπίστηκε ως παράτυπο από τον πανευρωπαϊκό εταίρο ψηφοφορίας και αναγνωρίστηκε από το Independent Voting Monitor, καθώς πέντε από αυτές τις έξι χώρες κατατάχθηκαν εκτός του Top 8 από την κριτική επιτροπή στις 15 άλλες χώρες που ψήφισαν στον ίδιο Ημιτελικό (που περιελάμβανε τρία από τα Big Five: τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο). Επιπρόσθετα, τέσσερις από τις έξι χώρες κατατάχθηκαν στις 6 κάτω από τις άλλες 15 χώρες που ψήφισαν σε αυτόν τον Ημιτελικό. Μια τέτοιας κλίμακας παρατυπία στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής είναι άνευ προηγουμένου.

    Οι πίνακες της EBU με τις βαθμολογίες και τις έξι χώρες

    EBU

    Aj

    Ge

    Mo

    Po

    Ro

    Sa

    Όπως αναφέρεται στους Κανόνες του Διαγωνισμού και στις Επίσημες Οδηγίες Ψηφοφορίας, εάν οι ψήφοι των Εθνικών Κριτικών Επιτροπών παρουσιάζουν ακανόνιστα μοτίβα ψηφοφορίας (όπως μπορεί να εντοπιστεί από τον πανευρωπαϊκό εταίρο ψηφοφορίας και να αναγνωριστεί από το Independent Voting Monitor), η ΟΚΕ, Ο Εκτελεστικός Επόπτης έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τις σχετικές ψήφους για την κατανομή των βαθμών και να τις αντικαταστήσει με ένα αναπληρωματικό συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που υπολογίζεται αυτόματα για τον καθορισμό του τελικού αποτελέσματος χώρας αυτών των χωρών στον Δεύτερο Ημιτελικό.

    Δεδομένης της πρωτοφανούς φύσης της παρατυπίας που εντοπίστηκε στον Δεύτερο Ημιτελικό, η EBU σε συνεννόηση με τον πανευρωπαϊκό εταίρο ψηφοφορίας και το Independent Voting Monitor αποφάσισε, σύμφωνα με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, να ασκήσει το δικαίωμά της να αφαιρέσει τις ψήφους από τις έξι εν λόγω κριτικές επιτροπές από την κατανομή κατάταξης στον Μεγάλο Τελικό για τη διατήρηση της ακεραιότητας του συστήματος ψηφοφορίας. Κατά συνέπεια, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και το αυτόματα υπολογισμένο αναπληρωματικό συνολικό αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό των τελικών αποτελεσμάτων της κριτικής επιτροπής των έξι χωρών που συμμετείχαν στον Μεγάλο Τελικό.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

  • Ανδρομάχη: "Δεν ξεκουράστηκα όσο ήθελα πριν τον ημιτελικό και αυτό δεν με βοήθησε"
    Ανδρομάχη:

    Η Ανδρομάχη βρέθηκε στην "Ελένη" για πρώτη φορά μετά τη Γιουροβίζιον, ξεσήκωσε την Ελένη Μενεγάκη με το "Ela" & μίλησε για την εμπειρία της στον ημιτελικό

    Καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η Ανδρομάχη. Η 27χρονη εκπρόσωπος της Κύπρου στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τορίνο βρέθηκε στην "Ελένη” και μίλησε για την εμπειρία της, ενώ ερμήνευσε και το "Ela” με το οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

    "Η πίεση πιο πολύ υπήρχε στις πρόβες γιατί δεν ήταν όλα όπως έπρεπε να είναι. Δεν ήταν έτοιμα. Έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, όπως τα φώτα για παράδειγμα. Ήταν όμως μια πολύ όμορφη εμπειρία ο ημιτελικός, γιατί προσπάθησα να αποβάλω όλο το άγχος των προηγούμενων ημερών εκεί και βγήκα να το ευχαριστηθώ” είπε αρχικά η Ανδρομάχη στην Ελένη Μενεγάκη για την εμπειρία της.

    Θα άλλαζε κάτι στη συμμετοχή της; Η Ανδρομάχη σημείωσε στην "Ελένη”: "Δεν θα άλλαζα κάτι γιατί όλες οι στιγμές μου έχουν μείνει πολύ όμορφα. Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν ότι δεν ξεκουράστηκα όσο ήθελα πριν τον ημιτελικό και αυτό δεν με βοήθησε, αλλά δεν πειράζει. Όλα για καλό γίνονται”.

    Πηγή: Yupiii.gr

  • Eurovision 2022: Η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών
    Eurovision 2022: Η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών

    Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο

    Η αποτυχία σύνδεσης με τρεις χώρες για να ανακοινωθεί η βαθμολογία των κριτικών τους επιτροπών κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision μάλλον δεν ήταν τυχαία και για αυτό η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών από έξι χώρες.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μολδαβία, όταν κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision, η εκπρόσωπος δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει τη βαθμολογία της και την ανακοίνωσε ο πρόεδρος της EBU. Η απουσία της, όπως φαίνεται τελικά δεν οφείλεται σε... τεχνικό πρόβλημα.

    «Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών. Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EBU.

    Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.

    Οι τρεις από τις 6 χώρες στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision για να κάνουν τις ανακοινώσεις.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Eurovision: Η απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη σε σχόλιο που δέχτηκε - «Αδερφή είμαι, αλλά καλή αδερφή»
    Eurovision: Η απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη σε σχόλιο που δέχτηκε - «Αδερφή είμαι, αλλά καλή αδερφή»

    Με χιούμορ αντιμετώπισε για ακόμη μία φορά ο παρουσιαστής «επίθεση» που δέχτηκε για τη σεξουαλικότητά του - Δείτε βίντεο

    Με ακομπλεξάρτιστη διάθεση, όπως πάντα, απάντησε ο Γιώργος Καπουτζίδης σε ένα σχόλιο που δέχτηκε για τη σεξουαλικότητά του.

    Την ώρα που ο γνωστός ηθοποιός παρουσίαζε τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision μαζί με τη Μαρία Κοζάκου, αναφέρθηκε σε έναν χρήστη, ο οποίος σε σχόλιό του τον χαρακτήρισε «κακιά αδερφή».

    «Αυτή ήταν η Κορνίλια Τζέικομπς από τη Σουηδία. Πολύ θερμή υποδοχή στο στάδιο, είναι ένα από τα φαβορί της βραδιάς. Και βλέπετε, δεν είπα τίποτα, κύριος. Γιατί ψηφίζετε σήμερα και θέλω να έχετε καθαρό μυαλό», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη λεκτική «επίθεση» που δέχτηκε. «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη και έξυπνη και επιτυχημένη. Και μη σοκάρεστε, αυτά πρέπει να τα συζητάμε και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, τότε δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και παρουσιαστής.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Oυκρανία - Στην 8η θέση η Ελλάδα
    Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Oυκρανία - Στην 8η θέση η Ελλάδα

    Το κοινό έδωσε τη νίκη στους Ουκρανούς, ενώ στις επιτροπές προηγούνταν το Ηνωμένο Βασίλειο - Δείτε πόσους βαθμούς πήρε η κάθε χώρα

    O 66ος διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, με μεγάλη νικήτρια την Ουκρανία. Μετά από μια μαραθώνια βραδιά και μια ψηφοφορία που θύμισε σε αρκετές στιγμές θρίλερ, η χώρα που ήταν από την αρχή το απόλυτο φαβορί, συγκέντρωσε συνολικά 631 βαθμούς.

    Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Ηνωμένο Βασίλειο και στην τρίτη η Ισπανία.

    Μετά την ψηφοφορία των επιτροπών και του κοινού, η Ελλάδα πήρε την 8η θέση, συγκεντρώνοντας 215 βαθμούς. Η Αμάντα Γεωργιάδη, μπορεί να μην μπήκε στην πρώτη πεντάδα με την μπαλάντα "Die Together", η παρουσία της όμως ήταν εξαιρετική, συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Δείτε αναλυτικά τη συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι 25 χώρες που διαγωνίστηκαν
    Ουκρανία - 631 βαθμοί
    Ηνωμένο Βασίλειο - 466 βαθμοί
    Ισπανία - 459 βαθμοί
    Σουηδία - 438 βαθμοί
    Σερβία - 312 βαθμοί
    Ιταλία - 268 βαθμοί
    Μολδαβία - 253 βαθμοί
    Ελλάδα - 215 βαθμοί
    Πορτογαλία - 207 βαθμοί
    Νορβηγία - 182 βαθμοί
    Ολλανδία - 171 βαθμοί
    Πολωνία - 151 βαθμοί
    Εσθονία - 141 βαθμοί
    Λιθουανία - 128 βαθμοί
    Αυστραλία - 125 βαθμοί
    Αζερμπαϊτζάν - 106 βαθμοί
    Ελβετία - 78 βαθμοί
    Ρουμανία - 65 βαθμοί
    Βέλγιο - 64 βαθμοί
    Αρμενία - 61 βαθμοί
    Φινλανδία - 38 βαθμοί
    Τσεχία - 38 βαθμοί
    Ισλανδία - 20 βαθμοί
    Γαλλία - 17 βαθμοί
    Γερμανία - 6 βαθμοί
    280330626_318090860487581_5394311806668424908_n
    Παρά τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία κατάφερε να ταξιδέψει στην Ιταλία για τον μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη. Η μεγάλη διοργάνωση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε και μία ευκαιρία να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

    «Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού του ουκρανικού συγκροτήματος.

    Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση του αποτελέσματος
    Πριν το τελικό αποτέλεσμα που κρίθηκε από την τηλεψηφοφορία, οι επιτροπές είχαν ψηφίσει ως εξής:

    280348178_362388479209286_6150709825886407466_n

    Η ουκρανική συμμετοχή και η επόμενη Eurovision
    Όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Σουηδοί έχουν προσφερθεί, η επόμενη Eurovision να πραγματοποιηθεί στη Σουηδία .

    Οι Σουηδοί είχαν επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή και είχαν εκφράσει την προθυμία τους να φιλοξενήσουν εκείνοι τον διαγωνισμό στη Στοκχόλμη, σε περίπτωση που η Ουκρανία κατακτήσει την πρώτη θέση.

    Το τραγούδι «Stefania» από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετατράπηκε σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας, η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

    Ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ είχε δηλώσει για το κομμάτι: «Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο. Ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου, όμως μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών κι έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του».

    Η έναρξη της βραδιάς έγινε με το «Give Peace a Chance», μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.
    Στα highlights του διαγωνισμού ήταν και η εμφάνιση των περσινών νικητών Maneskin, που παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι "Supermodel", ξεσηκώνοντας ακόμη μία φορά το κοινό.

    Ο frontman του συγκροτήματος, Nταμιάνο Ντάβιντ, είχε ανακοινώσει τις προάλλες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram πως έχει τραυματιστεί στο πόδι, ωστόσο καθησύχασε τους θαυμαστές του ότι δεν θα έχανε για κανέναν λόγο τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

    Τη δεύτερη θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο. Ερμηνεύοντας το τραγούδι «Space Man», ο σταρ του TikTok, Σαμ Ράιντερ, ήταν στην κορυφή της προτίμησης των επιτροπών.

    Με ένα σκηνικό... βγαλμένο από το διάστημα, ο Σαμ Ράιντερ εντυπωσίασε τόσο το κοινό στο κατάμεστο στάδιο Pala Olimpico, όσο και την κριτική επιτροπή. Κατά την εμφάνισή του, ο τραγουδιστής ήταν πλαισιωμένος από μεταλλικές κατασκευές που θύμιζαν... διαστημόπλοιο.

    Ο Ράιντερ έγινε γνωστός όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με διασκευές και τραγούδια καραόκε από το σπίτι του στην αρχή του lockdown λόγω πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, έγινε ο καλλιτέχνης με τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο TikTok, μετρώντας περίπου 7,7 εκατ. followers. Bασικός στόχος του τραγουδιστή όπως έχει δηλώσει, ήταν να συνδεθεί με το κοινό και οι άνθρωποι να αισθανθούν τη θετικότητα και τη χαρά.

    Ερμηνεύοντας το τραγούδι «SloMo», η Σανέλ Τερέρο κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση. H εκρηκτική Σανέλ ξεσήκωσε το κοινό στο Τορίνο της Ιταλίας τόσο με την παρουσία της, όσο και με το εντυπωσιακό σκηνικό πίσω της με τις φωτιές και την πύρινη βροχή. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, οι χορευτές έβγαλαν το σακάκι της Σανέλ και τότε, ξεκίνησε μια εκρηκτική χορογραφία στη σκηνή του Pala Olimpico. Τόσο η κινησιολογία της στη σκηνή της Eurovision, όσο και το σκηνικό θύμισαν έντονα στους Έλληνες χρήστες του Twitter την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα το 2018 στη Eurovision, με το τραγούδι «Fuego».

    Η Σανέλ Τερέρο είναι τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός που γεννήθηκε στη Κούβα. Η σούπερ σταρ έχει πάνω από μία δεκαετία εμπειρίας στο μουσικό θέατρο, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές των Lion King, Flashdance, The Bodyguard και Mamma Mia.

    Έχει επίσης χορέψει στη σκηνή με τη Shakira, στα Μουσικά Βραβεία MTV Europe 2010. Το SloMo είναι το ντεμπούτο single της Chanel και αποτελείται από μια ομάδα τραγουδοποιών που έχουν συνεργαστεί με τους Madonna, Black Eyed Peas, Britney Spears, Ricky Martin, Mariah Carey και Nicki Minaj.

    Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού πάντως ήταν η Ισπανίδα ερμηνεύτρια, όπως φαίνεται από το televoting, ενώ η επιτροπή έδωσε το 12αρι στο Αζερμπαϊτζάν.

    280378847_547233583791012_6946011958389090615_n

    Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

    Πηγή: Protothema.gr - Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALESSANDRO DI MARCO

  • Eurovision 2022: Aπόψε ο μεγάλος τελικός - Τα προγνωστικά και όλα τα τραγούδια
    Eurovision 2022: Aπόψε ο μεγάλος τελικός - Τα προγνωστικά και όλα τα τραγούδια

    Η ψηφοφορία, τα φαβορί και ο... τραυματισμένος Nταμιάνο - Δείτε τις 25 συμμετοχές

    Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη βραδιά του τελικού του 66ου διαγωνισμού της Eurovision και στις 22:00 ώρα Ελλάδος, το Pala Olympico στο Τορίνο της Ιταλίας, θα γεμίσει από κόσμο.

    Πριν μερικούς μήνες, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai ανακοίνωσε ότι ο φετινός διαγωνισμός, από τον οποίο η Ρωσία έχει αποκλειστεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θα είναι αφιερωμένος στην ειρήνη.

    Στον τελικό της Eurovision θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία), ενώ ψηφίζουν και οι σαράντα συμμετέχουσες χώρες. Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στην 17η θέση και πιο συγκεκριμένα μετά το δεύτερο διάλειμμα.

    Η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών
    1. Τσεχία
    2. Ρουμανία
    3. Πορτογαλία
    4. Φινλανδία
    5. Ελβετία
    6. Γαλλία
    7. Νορβηγία
    8. Αρμενία
    9. Ιταλία
    10. Ισπανία
    11. Ολλανδία
    12. Ουκρανία
    13. Γερμανία
    14. Λιθουανία
    15. Αζερμπαϊτζάν
    16. Βέλγιο
    17. Ελλάδα
    18.Ισλανδία
    19. Μολδαβία
    20. Σουηδία
    21. Αυστραλία
    22. Ηνωμένο Βασίλειο
    23. Πολωνία
    24. Σερβία
    25. Εσθονία

    Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

  • Eurovision: Τι λένε τα στοιχήματα για την Αμάντα Γεωργιάδη
    Eurovision: Τι λένε τα στοιχήματα για την Αμάντα Γεωργιάδη

    Ποια χώρα είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης

    H Αμάντα Γεωργιάδη είναι έτοιμη να ανέβει απόψε στη σκηνή της Eurovision και να ερμηνεύσει στον τελικό το κομμάτι «Die Together» διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή θέση!
    Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του OGAE, Αντώνης Καρατζίκος στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA, «Χαμογέλα και πάλι» αυτή την ώρα η Ελλάδα και η Αμάντα Γεωργιάδη βρίσκονται στην 8η θέση των στοιχημάτων για την Eurovision 2022.
    Το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση παραμένει στα στοιχήματα της Eurovision 2022 η Ουκρανία ενώ την ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεύτερη θέση και η Σουηδία στην τρίτη θέση των αποδόσεων. Την υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν αυτή την ώρα η Ισπανία, η Ιταλία, η Σερβία, η Πολωνία, η Νορβηγία και η Ολλανδία.
    Πηγή: protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο